Spotkanie projektu PRACE-LAB

Europe/Warsaw
D20/0-10D (Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej)

D20/0-10D

Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

ul. Janiszewskiego 8 50-372 Wrocław
160
Mateusz Tykierko (WCSS)
Description

  • Wednesday, 22 April
    • 09:00 10:00
      Rejestracja uczestników 1h D20/0-Hall

      D20/0-Hall

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      160
    • 10:00 11:30
      Aktualny stan realizacji projektu. Status prac w Laboratoriach. Stan przetargu 1h 30m D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      160

      Sprawo formalne i finansowe.
      Status przetargu, planowany harmonogram
      Status prac w poszczególnych Laboratoriach.

      Speakers: Liderzy Laboratorów, Norbert Meyer
    • 11:30 12:00
      Przerwa kawowa 30m D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      ul. Janiszewskiego 8 50-372 Wrocław
      160
    • 12:00 14:00
      Keycloak scenariusze użycia 2h D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      160

      Zakończenie opisu scenariuszy dla keycloak (1-3 scenariusze)

      Speaker: Radosław Januszewski
    • 12:00 14:00
      Współpraca portali z usługami 2h D20/1-113

      D20/1-113

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      30

      1) Współpraca portali z usługami. Czyli jak akcje w portalu przekładają się na stan usługi i jakie informacje od usług portal może wyciągnąć w sposób automatyczny.

      2) Interakcja pomiędzy portalem a środowiskami. W jaki sposób akcje w portalu mają być odzwierciedlane w środowiskach/usługach.

      3) Wymagania dotyczące deployowania, testowania oraz integracji usług i komponentów PraceLab na środowiskach testowym i produkcyjnych

      Speakers: Paweł Wolniewicz, Tomasz Piontek
    • 14:00 15:00
      Obiad 1h SKS/0-0 - stołówka (Strefa Kultury Studenckiej)

      SKS/0-0 - stołówka

      Strefa Kultury Studenckiej

      Hoene-Wrońskiego 10
      200
    • 15:00 17:00
      Współpraca portali z usługami 2h D20/1-113

      D20/1-113

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      30

      1) Współpraca portali z usługami. Czyli jak akcje w portalu przekładają się na stan usługi i jakie informacje od usług portal może wyciągnąć w sposób automatyczny.

      2) Interakcja pomiędzy portalem a środowiskami. W jaki sposób akcje w portalu mają być odzwierciedlane w środowiskach/usługach.
      3) Wymagania dotyczące deployowania, testowania oraz integracji usług i komponentów PraceLab na środowiskach testowym i produkcyjnych

      Speakers: Paweł Wolniewicz, Tomasz Piontek
    • 15:00 17:00
      Środowiska wzorcowe i integracja z Keycloak 2h D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      ul. Janiszewskiego 8 50-372 Wrocław
      160

      Separacja środowisk
      Separacja usług
      Integracja z Keycloak

      Speakers: Mateusz Tykierko (WCSS), Piotr Orzechowski, Radosław Januszewski
    • 17:00 17:30
      Przerwa kawowa 30m D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      ul. Janiszewskiego 8 50-372 Wrocław
      160
    • 17:30 18:20
      Podsumowanie dnia 50m D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      ul. Janiszewskiego 8 50-372 Wrocław
      160
      Speakers: Liderzy Laboratorów, Norbert Meyer, Radosław Januszewski
    • 20:00 00:00
      Kolacja 4h
  • Thursday, 23 April
    • 09:00 10:00
      Lab 1 1h D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      ul. Janiszewskiego 8 50-372 Wrocław
      160
      Speaker: Radosław Januszewski
    • 09:00 10:00
      Lab 3 1h D20/1-115

      D20/1-115

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      30
      Speaker: Paweł Wolniewicz
    • 09:00 10:00
      Lab 5 1h D20/1-115

      D20/1-115

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      30
      Speaker: Łukasz Dutka
    • 10:00 11:00
      Lab 2 1h D20/1-114

      D20/1-114

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      30
      Speaker: Tomasz Piontek
    • 10:00 11:00
      Lab 4 1h D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      ul. Janiszewskiego 8 50-372 Wrocław
      160
      Speaker: Maciej Brzeźniak
    • 10:00 11:00
      Lab 6 1h D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      ul. Janiszewskiego 8 50-372 Wrocław
      160
      Speaker: Adrian Kajzer
    • 11:00 11:30
      Przerwa kawowa 30m D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      ul. Janiszewskiego 8 50-372 Wrocław
      160
    • 11:30 13:00
      Kontynuacja dyskusji w ramach Laboratoriów i grupach roboczych 1h 30m
    • 13:00 13:45
      Podsumowanie spotkania i dyskusja plenarna 45m D20/0-10D

      D20/0-10D

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      ul. Janiszewskiego 8 50-372 Wrocław
      160
      Speakers: Liderzy Laboratorów, Norbert Meyer, Radosław Januszewski
    • 13:45 14:30
      Obiad 45m SKS/0-0 - stołówka (Strefa Kultury Studenckiej)

      SKS/0-0 - stołówka

      Strefa Kultury Studenckiej

      Hoene-Wrońskiego 10
      200
    • 14:30 16:00
      Spotkanie Komitetu Sterującego 1h 30m D20/1-115

      D20/1-115

      Centrum Kongresowe Politechniki Wrocławskiej

      30
    • 14:30 15:00
      Zwiedzanie serwerowni - superkomputer BEM 30m Wroclawskie Centrum Sieciowo-Superkomputerowe

      Wroclawskie Centrum Sieciowo-Superkomputerowe